ДОСЛІДЖЕННЯ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ У КОЛІ УМОВНО ДВАНАДЦЯТИФАЗНОГО ТИРИСТОРНОГО КОМПЕНСАТОРА ДЛЯ КОРЕКЦІЇ ПЕРЕХІДНИХ ПУСКОВИХ РЕЖИМІВ В ЕЛЕКТРИЧНІЙ МЕРЕЖІ - Чиженко О.I.; Рибіна, О.Б. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2022)
Досліджено електромагнітні перехідні процеси у мережі з умовно дванадцятифазним тиристорним компенсатором, призначеним для коригування величини пускового перехідного струму мережі в разі прямого запуску від мережі асинхронних двигунів зіставної з мережею потужності за стрибкоподібного змінення кута управління тиристорамиу в мостах. Проведено співставлення за такої зміни кута управління тиристорами перехідних струмів у колах двохмостового керованого тиристорного компенсатора з паралельним підключенням мостів iз перехідними струмами в умовно дванадцятифазному тиристорному компенсаторі, де ці мости ввімкнено між собою послідовно відносно напруги живлення. Указанона переваги техніко-економічних та масогабаритних показників умовно дванадцятифазного перетворювача і його експлуатаційних характеристик пiд час застосування на практиці порівняно з аналогами. Бібл. 5, рис. 6, табл.