ЩИТОВИЙ ІНТЕЛЕКТУАЛІЗОВАНИЙ ВИМІРЮВАЧ НАПРУГИ ЗМІННОГО СТРУМУ - Кромпляс, Б.А.; Левицький, А.С.; Зайцев, Є.О. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2021)
Проведено аналіз функціональних можливостей електронних щитових вимірювачів електричних експлуатаційних параметрів енергогенеруючих об’єктів. Доповнено перелік функцій вимірювачів, що дало змогу підвищити їхні експлуатаційні характеристики. Для щитового інтелектуалізованого вимірювача напруги змінного струму наведено методи і результати реалізації цих функцій. Описано структурну схему розробленого щитового інтелектуалізованого вимірювача та наведено основні його технічні характеристики. Запропоновано метод мобільного калібрування приладу, за якого застосовується джерело калібраційного сигналу з окремим фіксованим значенням, а сам процес калібрування керується з клавіатури приладу. Наведено розгорнутий та спрощений модернізований алгоритми калібрування. Бібл. 12, рис. 5, табл. 2.