ТЕРМОМЕТРИЧНІ МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ СПРЕСОВАНОСТІ ОСЕРДЯ СТАТОРА ПОТУЖНОГО ТУРБОГЕНЕРАТОРА - Зайцев, Є. О.; Панчик, М.В. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2021)
Стаття присвячена аналізу термометричних методів контролю та діагностування стану спресованості осердя статора турбогенератора (ТГ), що знайшли найбільше застосування. Показано, що забезпечення ефективного та якісного контролю стану потужних електричних машин, особливо генераторів електростанцій, на сьогодні є невід’ємною складовою, яка дає змогу забезпечити надійність та безаварійність їхньої роботи. У результаті проведеного аналізу показано, що забезпечення високої надійності роботи генеруючого обладнання практично не можливо без їхнього оснащення сучасними засобами контролю, здатними працювати в режимі реального часу. Бібл. 34, рис. 4.