ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДІВ ДЕКОМПОЗИЦІЇ У КОРОТКОСТРОКОВОМУ ПРОГНОЗУВАННІ СУМАРНОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ ЕНЕРГОСИСТЕМИ - Блінов, І. В.; Сичова, В.В. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2021)
На основі виконаних досліджень удосконалено метод декомпозиції графіків сумарного електричного навантаження енергосистеми із застосуванням методу Гільберта-Хуанга. Наведений підхід дає змогу отримати однорідну базову складову електричного навантаження та температурну складову, яка має тісний кореляційний зв’язок із температурою повітря, що сприяє підвищенню точності короткострокового прогнозування. Наведено результати тестування розробленої математичної моделі. Бібл. 9, рисунок, таблиця.