ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ХАРАКТЕРИСТИК МОБІЛЬНИХ ЗАСОБІВ МЕТРОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Тесик, Ю.Ф.; Карасінський, О.Л.; Мороз, Р.М.; Пронзелева, С.Ю.; Зайков, М.В. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2023)
Проведено порівняльний аналіз характеристик портативних калібраторів з різними принципами побудови каналів відтворення режимних параметрів електричної мережі. Показано переваги і недоліки каналів з використанням силових вихідних трансформаторів струму і напруги. Запропоновано об’єднання функцій імпульсного перетворення і гальванічної розв’язки у каналі відтворення режимних параметрів електричної мережі. Показано переваги безтрансформаторних каналів відтворення режимних параметрів електричної мережі. Описано принцип дії пристроїв, наведені структурні схеми і формули, що відображають процеси у відповідних ланцюгах. Наведено фото і характеристики калібраторів режимних параметрів електричної мережі на основі трансформаторних і безтрансформаторних каналів відтворення. Бібл. 8, рис. 4, табл. 2.