АНАЛІЗ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ СИНУСОЇДИ ІЗ СИГНАЛІВ ПРЯМОКУТНОЇ ФОРМИ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПУ СУПЕРПОЗИЦІЇ - Тесик, Ю.Ф.; Мороз, Р.М. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2017)
Досліджено метод формування синусоїди з групи сигналів прямокутної форми на основі принципу суперпозиції. Розкрито теоретичні питання формування синусоїдальної напруги і методику дослідження. Створено математичну модель сигналу. Здійснено порівняння результатів теоретичних досліджень з результатами комп’ютерного моделювання. За результатами досліджень надано рекомендації щодо формування синусо-їдального сигналу і вибору оптимальної кількості сигналів прямокутної форми. Обґрунтовано використання зазначеного методу в метрології. Бібл. 5, рис. 8.