РОЗРАХУНОК ПАРАМЕТРІВ ІМПУЛЬСНОГО ЕЛЕКТРОДИНАМІЧНОГО ВИПРОМІНЮВАЧА ПРУЖНИХ ХВИЛЬ - Городжа, А.Д.; Городжа, К.А.; Трощинський, Б.О.; Погребний, О.А. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2018)
Розглянуто можливість застосування імпульсних електро- та індукційно-динамічних випромінювачів для збудження хвильових процесів у бетонній конструкції у разі діагностики її стану на основі ехо-методу. Описано спрощену методику розрахунку функціональної залежності від часу електромагнітної сили у разі підключення такого випромінювача до попередньо зарядженої конденсаторної батареї. Враховано нерівномірний розподіл щільності струму за перетином провідників випромінювача, а також використано наближення щодо малого зміщення його рухомої частини за час протікання розрядного струму, що дає змогу розглядати розрядне коло як коло із постійними електричними параметрами. Визначено умови отримання максимального значення сили у разі заданих геометричних розмірів випромінювача. Библ. 6, рис. 3.