ФІЗИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДЕФЕКТІВ ПРЕСУВАННЯ ЗУБЦЕВОЇ ЗОНИ СТАТОРА ТУРБОГЕНЕРАТОРА - Тітко, В.О.; Остапчук, Л.Б.; Гуторова, М.С.; Мельник, А.М. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2019)
Розроблено оптимальні схеми установки сенсорів віброприскорення, пристрій контролю зусиль затягування осердя статора та діагностичні процедури. Для підтвердження теоретичних положень проведено експерименти на фізичній моделі кінцевої зони осердя статора турбогенератора. Встановлено вплив розвитку дефектів пресування зубцевої зони осердя на гармоніки вібрацій основної частоти електромагнітних зусиль. Бібл. 12, рис. 5.