МОДЕЛЮВАННЯ РЕЖИМІВ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ БАГАТООПОРНОГО МЕТОДУ РОЗРАХУНКУ КОНТУРНИХ СТРУМІВ ДЛЯ КОМП’ЮТЕРНИХ ТРЕНАЖЕРІ - Сангінова, О.В.; Гурєєв, В.О. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2020)
Розглянуто особливості використання багатоопорного методу розрахунку контурних струмів для моделювання режимів великих енергосистем у складі веб-орієнтованих тренажерних систем оперативно-диспетчерського персоналу магістральних електромереж. Показано, що найбільш важливими критеріями вирішення низки практичних завдань навчання, контролю знань і тренажерної підготовки оперативно-диспетчерського персоналу є час розрахунку режиму. Перевірка ефективності запропонованого методу виконана на моделях енергосистем України. Результати експериментальних розрахунків показали, що такий багатоопорний метод може використовуватися для розрахунку режимів великих енергосистем у веб-орієнтованих комп’ютерних тренажерах. Бібл. 10, рис. 2.