ПРОГРАМНО-АЛГОРИТМІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИХ ВИМІРЮВАЧІВ КОМП’ЮТЕРИЗОВАНИХ СИСТЕМ КОНТРОЛЮ ТА ДІАГНОСТИКИ МЕХАНІЧНИХ ДЕФЕКТІВ ПОТУЖНИХ ГЕНЕРАТОРІВ - Зайцев, Є.О. (Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України, 2020)
Наведено фізичні процеси, що впливають на розвиток механічних дефектів у потужних генераторах. Показана необхідність вирішення актуального науково-практичного завдання виявлення та ідентифікації дефектів для забезпечення безпеки, надійності та довговічності експлуатації потужних генераторів. Вирішення завдання потребує реалізації програмно-алгоритмічного забезпечення для електронно-оптичних вимірювачів систем контролю та технічної діагностики потужних генераторів. Приведено огляд переваг та недоліків вторинних вимірювальних перетворювачів, які можуть бути використані для реалізації електронно-оптичних вимірювачів параметрів механічних дефектів. Показано можливість використання як перетворювача ємність-код інтегральної мікросхеми AD7745/46. Наведено блок-схему апаратно-програмного забезпечення оптико-електронного вимірювача із вторинним вимірювальним перетворювачем на основі інтегральної мікросхеми AD7745/46 в структурі апаратно-програмного забезпечення комп’ютеризованої системи контролю та технічної діагностики потужних генераторів. Розроблено загальний алгоритм функціонування вторинного вимірювача механічних дефектів потужних генераторів на базі інтегральної мікросхеми AD7745/46. Бібл. 20, рис. 3.